Uitmuntend

Herk-de-Stad

Bloeiend Herk

Herk-de-Stad is een bloeiende gemeente in de Fruitstreek. Weidse velden en boomgaarden verzorgen het prachtige decor. Het feeërieke domein Olmenhof-Harlaz is uniek in Vlaanderen en ligt naast OPUSPark.

 

Het centrum van Herk-de-Stad biedt een aangename beleving en heel wat faciliteiten. Sport, cultuur en gezellige horeca: Er is voor elk wat wils. Verder brengen de wekelijkse markt en enkele jaarlijkse evenementen leven in de brouwerij. De opmerkelijke middenstand, het revalidatiecentrum en de uitstekende scholengemeenschap maken het plaatje compleet.

 

 

Domein Olmenhof-Harlaz

Naast OPUSPark vindt u het domein Olmenhof-Harlaz, met daarin Kasteel de Pierpont en een grote stadsvijver. Dit beschermde landschap is publiek toegankelijk en een lust voor het oog. Kasteel de Pierpont is het huidige gemeentehuis van Herk-de-Stad. Het Olmenhof rondom werd oorspronkelijk ingericht als Engelse tuin en doet nu dienst als stadspark. In het Olmenhof vindt u een dierenpark, een minigolfterrein en een grote speeltuin. Het terras van brasserie Het Olmenhof staat in de zomer garant voor een gezellige vakantiesfeer.

 

Het bos aan de andere kant van het domein was vroeger een boomkwekerij. De Harlaz is een uniek stukje natuur waarin het bijzonder aangenaam wandelen of joggen is. Aansluitend op de Harlaz vindt u de terreinen van voetbalclub Herk-de-Stad FC, waar jaarlijks Rock Herk plaatsvindt. Misschien pikt u dat weekend vanop uw terras een concertje mee.

 

 

Fietsen en wandelen

In Haspengouw is het heerlijk fietsen en wandelen. Prachtige bloesemtochten zijn een jaarlijks hoogtepunt waarbij u op een unieke manier de streek kunt verkennen. Met behulp van de fietsknooppunten ontdekt u de mooiste plekjes van Haspengouw. De bloeiende bloesems en de rustgevende velden staan garant voor een bijzondere fietservaring.

 

 

Schulensmeer

Op fietsafstand van OPUSPark vindt u het Schulensmeer, enig in zijn soort. Het Schulensbroek is een prachtig natuurgebied met een groot meer. Dit is een toplocatie voor watersport of om uit te waaien.

 

Het Schulensmeer is de plaats bij uitstek voor fietstochten en rustgevende wandelingen. Rond het meer kunt u verschillende zeldzame vogels spotten. Het gebied maakt bovendien deel uit van ‘De Wijers’, een landschapspark dat zich over zeven gemeentes uitstrekt. Zo heeft u rechtstreeks toegang tot een van de meest waardevolle natuurplekken van Europa.

 

 

Sport en recreatie

Herk-de-Stad heeft een groot aanbod aan verenigingen en sportclubs. Liefhebbers van muziek en cultuur kunnen terecht in cultureel centrum ‘De Markthallen’. Hier vinden op regelmatige basis voorstellingen en tentoonstellingen plaats.

 

Sportcentrum Herkules heeft een uitgebreid aanbod voor sportievelingen. Dit moderne sportcomplex staat in voor vrijetijdsbeleving op maat. Daarnaast is de Harlaz een populaire trainingslocatie voor joggers.

 

Het gezellige centrum van Herk-de-Stad biedt onderdak aan heel wat horecazaken. In de zomer zorgen de gevulde terrasjes voor een prettige drukte. De wekelijkse markt op woensdagnamiddag brengt heel wat volk op de been en belooft een bruisende namiddag.

 

Altijd vlot bereikbaar

Herk-de-Stad ligt in de driehoek tussen Hasselt, Sint-Truiden en Diest. De E313 (Hasselt-West) en de E314 (Halen) zijn via de N2 vlot bereikbaar met de wagen. OPUSPark heeft een uitstekende ligging. U kunt het centrum van Herk-de-Stad te voet of met de fiets bereiken. Binnen een straal van 1 kilometer vindt u alle voorzieningen om volop van het leven te genieten.